.

stoombad

stoombad
klik voor een vergroting klik voor een vergrotingklik voor een vergrotingklik voor een vergroting
theeketel

lp schaal

verwarming-lamp

vergankelijke kamer

vogelkooi

autonome objecten

broodstoel

stoomspit

vlechtwerk
Epoxy coating
					Epoxy coating is een afwerklaag die overal op aangebracht kan worden. In zijn ontwerp heeft Marc vd Sande een tafelblad van berken multiplex laten begieten met epoxy. Door in het hout lijnen in te frezen, komen de lagen van de multiplex mooi naar voren. In combinatie met het epoxy geeft dit een diepte werking.Epoxy coating
					Epoxy coating is een afwerklaag die overal op aangebracht kan worden. In zijn ontwerp heeft Marc vd Sande een tafelblad van berken multiplex laten begieten met epoxy. Door in het hout lijnen in te frezen, komen de lagen van de multiplex mooi naar voren. In combinatie met het epoxy geeft dit een diepte werking.l-sim (glasvezelplaat)
					Door een uitslag om te vouwen en naderhand vast te stikken, ontstaat er een zeer stugge constructie. Die sterk genoeg is voor een tafel of een lamp.Megiflex
					Door de doorzichtigheid en het raster op beide kanten van het materiaal, ontstaat er een dieptewerking. Dit wordt nog eens versterkt door er een lamp achter te zetten.Megiflex
					Door de doorzichtigheid en het raster op beide kanten van het materiaal, ontstaat er een dieptewerking. Dit wordt nog eens versterkt door er een lamp achter te zetten.l-sim (glasvezelplaat)
					Door een uitslag om te vouwen en naderhand vast te stikken, ontstaat er een zeer stugge constructie. Die sterk genoeg is voor een tafel of een lamp.l-sim (glasvezelplaat)
					Door een uitslag om te vouwen en naderhand vast te stikken, ontstaat er een zeer stugge constructie. Die sterk genoeg is voor een tafel of een lamp.
.

Stoombad

[Design Sucks, Expositie TAC, Galerie Do's, Eindhoven]

Oude technieken worden vaak vervangen door nieuwe, terwijl ze best naast elkaar kunnen bestaan. Marc vd Sande heeft een bad ontworpen dat op hout gestookt wordt. Het badwater wordt verwarmd door een ketel, in deze ketel zit ook een gedeelte voor stoom. Door de stoomdruk wordt er een motor aangedreven, die door buizen lucht het water in pompt, waardoor er bubbels ontstaan.

Laptop stoel

[Design Sucks Eindhoven]

Een stoel is meer een steun voor een houding dan een statisch object. Aan de hand van bewegingen tussen staan en zitten, daar is een stoel uitgekomen met één poot. Door de dynamische zithouding is de stoel bovendien goed voor de rug.

Theeketel

[Design Sucks Eindhoven]

Deze theeketel is gemaakt van koper, een materiaal met ambachtelijk of nostalgische uitstraling. De gaspit onder de ketel kan ongeveer 100 liter water opwarmen. De ketel heeft zes kraantjes waaruit men zelf thee of wijn kan schenken. Door de grootte en het zelf kunnen tappen, wordt de ketel een ontmoetingsplek.

LP schaal

[Diverse festivals]

Zoek zelf een lp uit en er wordt een schaal van gemaakt.
Met twee varianten, een borrelnootjes schaal of fruitschaal.

Verwarming-lamp

[Yksi, Eindhoven]

Lampen gebruiken veel energie. Het rendement van een standaard lamp is ongeveer 5% licht en 95% warmte. Bij bijna alle lampen gaat die warmte verloren, alleen het licht wordt gebruikt. De Verwarminglamp maakt effectief gebruik van zowel licht als warmte.

De vergankelijke kamer

[DDW TAC]

Een hotelkamer die in een paar weken vanzelf verdwijnt.
Een bed van popcorn, nachtkastjes van suiker en een stoel van brood.

Vogelkooi

[Big Turino (Turijn), Woonbeurs (Amsterdam), Tent (Rotterdam), Yski, Eindhoven]

Om vogels in een kooi toch een gevoel van vrijheid te geven, kunnen zij door van het ene stokje op het andere stokje te huppen de kooi laten rijden.

Autonome objecten

[Krabbedans, Eindhoven]

Gebruiksobjecten waarvan het gebruik niet duidelijk is. De stralk en drost zijn twee van deze objecten.

Broodstoel

[Gallerie Yksi, Eindhoven]

Uitgangspunt was de stoel van Geatano Pesce, die wanneer hij uit de verpakking wordt gehaald tot een stoel rijst. Om het rijzen te benadrukken is er gekozen voor een materiaal wat daarom bekend staat namelijk brood. Een experiment en een uitdaging om van een brood een stoel te bakken.

Stoomspit

[De fabriek, Eindhoven]

De in koperen leidingen geproduceerde stoom wordt gebruikt om het spit te laten draaien.

Vlechtwerk

Tijdens de workshop "East meets West" zijn deze ingevlochten kopjes tot stand gekomen. Door bestaande kopjes te gebruiken ontstaat er een nieuwe vorm, die door het vlechtwerk eromheen de status van een vaas krijgt.

Tentoonstellingsinrichting

De opbouw, realisatie en inrichting van de tentoonstelling “Concrete Poetry” Milaan en Amsterdam, “Made in Peru” in Ambiente Frankfurt. In opdracht van Design Academy Eindhoven. i.s.m. Koos Flinterman, Sander Lucas en Mark vd Gronde.

Baars en Bloemhoff

Baars & Bloemhoff is een bedrijf dat exclusieve plaatmaterialen distribueert. Met vijf van hun nieuwste plaatmaterialen; l-sim, megiflex, epoxy-coating  heeft Marc vd Sande objecten gemaakt die vanuit het materiaal ontworpen zijn.